Tanttrend?

Tanten tycks ha kommit på modet och många försöker fånga henne. Det är inte så lätt. I gårdagens DN görs försök med anledning av Elin Eks bok Supertanten. Alla gör sina iakttagelser, men man får akta sig för att dra för stora växlar utifrån dem.

Om hon nu har sinne för väsentligheter, tanten, och gärna promenerar i sköna skor, är det inte säkert att hon för den skull är Präktig. Och pekfingret i vädret, det har tanten för länge sedan vuxit ifrån. Hon ler och minns, när hon ser den unga kvinnan med spindelbenen vingla runt på sina orimligt höga klackar. Man kan också  - om man lyssnar noga - ana en liten suck av medlidsamt överseende när hon möter galenskaper i tiden.

Tanten är inte lättlurad, och för reklamen är hon rätt ointressant. Här kan man säga att hon är privilegierad, lever i en skyddad zon. Det är inte någon som hela tiden basunerar ut hur hon ska se ut. Tanten tycker synd om alla dem som pressas under det massmediala utseendetrycket. Det är en generationsfråga. När tanten växte upp kunde hon gå i flätor och hemsytt och ha hur kul som helst.

I många tanter bor det en rebell. Var beredd på överraskningar. Att fånga in henne i ett fack går inte för sig.

tycker Ulla, som nog är lite besviken över att inte platsa som tant enligt DN:s tanttest. Men som är angelägen att hävda sin tantstatus!!

Kommentarer
Postat av: Annagreta Dyring

Där satt den!

Tantstatus, ett bra begrepp, att bevara.

Annagreta

2011-08-30 @ 08:21:20
URL: http://bookzoom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0